Archief

Arne Weverling 125 dagen in Tweede Kamer

Arne Weverling zit helemaal op zijn plek in de Tweede Kamer. De rasechte Westlander kreeg in maart ruim 8.500 stemmen, genoeg voor een zetel in de VVD-fractie. Wij zochten hem vandaag op het Binnenhof op.

Weverling heeft een mooie lichte ruimte gekregen in een hoekje van het Kamergebouw, met uitzicht op politiek café Dudok. In zijn takenpakket zitten onder meer de portefeuilles glastuinbouw en concurrentie. Maar dat kan nog veranderen als de formatie van een nieuw kabinet is afgerond.



Zijn maidenspeech, dat is de eerste toespraak van een Kamerlid in de Grote Zaal, heeft hij overigens nog niet gehad. In de tussentijd zit de oud-wethouder van Westland zeker niet stil. Hij bezocht onlangs tuinders in de buurt van Emmen, Roelofarendsveen en Zaltbommel. Weverling woont nog steeds in Westland.

In Den Haag gaf het nieuwe VVD-Kamerlid de WOS een rondleiding. Zo liet hij zijn werkplek, de fractiekamer en de fameuze 'patatbalie' bij de vergaderzaal zien. Op dinsdag, woensdag en donderdag zit Weverling vooral in zijn werkkamer, de rest van de week is hij op werkbezoek. "Dat bevalt tot nu toe erg goed", zegt hij voldaan.

Categorieen:
Westland Politiek