Archief
Walter Tempelman

Walter Tempelman

Acrogymduo van DOS Monster maakt debuut op World Games

Djenti Verbrugge (15) uit Hoek van Holland en Nicole Eykelenboom (23) uit 's-Gravenzande maakten maandag hun debuut op de World Games in het Poolse Wroclaw. Het acrobatische gymnastiekduo werd zesde en daarmee laatste op het mondiale toernooi, maar daar hadden de dames geen moeite mee. "Dit was heel gaaf om mee te maken. We zijn gewoon tevreden met wat we hier hebben kunnen laten zien", zeiden zij tegenover Omroep West.

De twee jonge dames mochten als acroteam van DOS Monster hun kunsten vertonen in de majestueuze Centennial Hall. De turnvloer ligt recht onder de koepel van de oude Hala Stulecia kathedraal. "Echt prachtig. Dit vergeten we nooit meer. We zijn helemaal niet gewend om in zo'n grote hal onze wedstrijd te doen", aldus Verbrugge en Eykelenboom.

De World Games is een internationaal sportevenement voor de niet-Olympische sporten en vindt plaats van 20 tot en met 30 juli in Polen. In datzelfde land volgt in oktober het Europees kampioenschap, waar het acroduo zich ook voor geplaatst heeft.

Naast Verbrugge en Eykelenboom, zijn meer regiogenoten de komende dagen actief op de World Games. De in Monster geboren wakeboardster Sanne Meijer is de topfavoriete voor het goud op het onderdeel freestyle. Charlotte Bakkes uit Honselersdijk maakt daarnaast deel uit van het Nederlands kanopoloteam.