Archief

In het OchtendMagazine: “Nederlandse media overdrijven, het is veilig en gezellig op Kos!”

In het OchtendMagazine op WOS Radio belden we vanmorgen met de Westlandse Daniëlle Looije. Ze is op vakantie op het door een aardbeving getroffen Kos. Ook waren we bij de start van de Strandzesdaagse en we blikten terug op de wielerronde van Poeldijk.

Griekse horecaondernemer: "Kom naar Kos!"

In de nacht van donderdag op vrijdag werd Kos getroffen door een aardbeving. Vrijdag belden we met de Westlandse Daniëlle Looije die daar op vakantie is. Vanmorgen belden we haar weer. Ze is verhuisd naar een ander hotel en heeft het daar nu erg naar haar zin: "Het wordt in de Nederlandse media overdreven, het is hier nu veilig". Ze zat in één van de drie hotels die ernstig beschadigd raakte door de aardbeving. De Griekse horeca-ondernemer Pedro hield vervolgens op WOS Radio een betoog om vooral naar Kos te komen.



Opnieuw minder deelnemers Strandzesdaagse

Er doen dit jaar opnieuw minder wandelaars mee met de Strandzesdaagse. Na een teruggang vorig jaar naar 800, zijn het er nu 720. Volgens de organisatie komt de afname door het grote aantal wandelevenementen dat georganiseerd wordt. De zesdaagse ging vanmorgen van start in Hoek van Holland. In zes etappes lopen de wandelaars van Hoek van Holland naar Den Helder. Verslaggever Dennis van Schie was bij de start.



Brons voor Jason van Dalen in Ronde van Poeldijk

De 68e Ronde van Poeldijk is zondag gewonnen door Peter Schulting uit Emmeloord. Hij was na 80 kilometer afgetekend de sterkste. Roy Pieters uit Zwanenburg werd tweede en 's-Gravenzander Jason van Dalen greep het brons. Er was in deze wedstrijd voor Elite/Beloften/Amateurs een kopgroep van 11 man ontstaan. Enkele ronden voor het einde haalden die elf het peleton in. Bij de Junioren noch de Nieuwelingen kon deze zondag een streekrenner in Poeldijk een podiumplaats veroveren.



Regionieuws

Hildo Göbel praat je bij over het laatste nieuws uit de regio.



Morgenochtend maken we van 7 tot 10 weer een nieuw OchtendMagazine op WOS Radio.