Archief
Archieffoto IJsbrand  Chardon 1

Archieffoto IJsbrand Chardon 1

Landenprijs én brons voor IJsbrand Chardon

De Nederlandse menners, onder wie IJsbrand Chardon uit Den Hoorn, hebben voor de tiende keer op rij de landenwedstrijd bij het CHIO Aken gewonnen. Zij hadden in het eindklassement een ruime voorsprong op België en Duitsland. In het individuele klassement werd IJsbrand Chardon derde.

De winnende Nederlandse ploeg bestond naast Chardon uit de al even vertrouwde teamgenoten Koos de Ronde en Theo Timmerman, die respectievelijk vierde en vijfde werden. De individuele titel werd in de wacht gesleept door de oppermachtige Australiër Boyd Exell (152.75), voor de Belg Edouard Simonet (164.41). Chardon had met 168.48 een zeer geringe voorsprong op De Ronde (168.75).

Patrick van der Meer

Naaldwijker Patrick van der Meer heeft bij de dressuur tijdens het CHIO in Aken de beste Nederlandse prestatie geleverd. Na een goede Grand Prix en Grand Prix Speciaal eindigde hij zondag op de tiende plaats in de Kür, zo bericht sportbond KNHS.

Kopman Van der Meer was twee jaar geleden lid van het team dat goud won tijdens het EK in Aken, maar dat was met zijn voormalige toppaard Uzzo. Dit jaar bracht hij de veel minder ervaren Zippo mee, en presteerde meer dan verdienstelijk. Reactie van Patrick zelf: "Zippo gaat het steeds beter doen. Als we dit vol kunnen houden en nog een beetje uitbouwen, dan is er ook zeker nog winst te behalen."

Categorieen:
Sport