Archief

In het OchtendMagazine: Twee granaten houden de regio bezig

Twee granaten houden de regio bezig. Een gevonden granaat in Naaldwijk zorgt er mogelijk voor dat het Varend Corso een andere route moet varen. In Wateringen visten kinderen een handgranaat uit het water en namen die vervolgens mee naar huis. In het OchtendMagazine spraken we over beide granaten. Ook spraken we een Westlandse deelneemster aan de Vierdaagse in Nijmegen en bespraken we de lancering van de Week van het Werk.

Kan het Varend Corso door de Naaldwijksevaart?

Het is nog steeds niet duidelijk of het Varend Corso Westland hinder gaat ondervinden van de vondst van een granaat in de Naaldwijksevaart ter hoogte van de Galgebrug in Naaldwijk. Maandagmiddag zou er meer duidelijkheid komen nadat er overleg is gevoerd tussen de organisatie en de provincie Zuid-Holland, maar beiden willen of kunnen er nog niet veel over kwijt. Over een eventuele aangepaste route laat Jan Verheij zich ook nog niet uit.



Kinderen vissen handgranaat uit het water

Vorige week heeft een aantal kinderen in Wateringen een handgranaat uit het water gevist. Ze namen de handgranaat vervolgens mee naar huis. Een voorbijganger zag het gebeuren en belde de politie. Het is de politie gelukt de kinderen op te sporen en de handgranaat in veiligheid te brengen. Politiewoordvoerder Cor Spruijt legt uit.



Week van het Werk gelanceerd

In de laatste week van september wordt in onze regio voor de tweede keer de Week van het Werk gehouden. Een week lang zal alles in het teken staan van werk. Vorig jaar zijn tijdens de Week van het Werk verschillende regiogenoten aan een baan geholpen. Hugo Buitelaar van Don Opleidingen legt uit wat er dit jaar op het programma staat.



Ook regiogenoten wandelen Vierdaagse van Nijmegen

Vanmorgen vroeg is de Vierdaagse van Nijmegen van start gegaan. Er lopen ook veschillende wandelaars uit onze regio mee. Wij belden vanmorgen met loopster Mahelia Prins. Zij loopt de Vierdaagse met een bijzonder doel, ze wil zo veel mogelijk geld inzamelen voor stichting Avavieren.



KNRM houdt open avond in Hoek van Holland

Woensdagavond 19 juli en 9 augustus houden de regionale waterhulpverleners van de KNRM open huis aan de Berghaven in Hoek van Holland. Ook de reddingsbrigade van 's-Gravenzande is aanwezig. Op deze avonden is iedereen vanaf 19.00 uur welkom om alles te zien en te vragen aan de redders en lifeguards zelf.



College B&W akkoord met appartementen in en aan watertoren

Het Westlandse college van B en W gaat akkoord met het plan om negen appartementen in en tegen de watertoren in Naaldwijk te bouwen. Het college gaat hiermee in tegen het negatieve advies van de gemeentelijke monumentencommissie. B en W is van mening dat een te starre monumentenzorg een bedreiging is voor het voortbestaan van erfgoed, zegt wethouder Frank Rijneveen.



Poll

Eind september wordt voor de tweede keer de Week van het Werk gehouden. Een week lang draait dan alles om werk. Heb jij je droombaan al gevonden?