Archief

Veertig belangstellenden voor De Bieb

Voor de 21 woningen in nieuwbouwproject De Bieb in Kwintsheul hebben zich rond de 40 belangstellenden gemeld. Woningcorporatie Wonen Wateringen laat weten dat binnen twee weken bekend wordt gemaakt wie een woning krijgt toegewezen.

Het appartementencomplex op de locatie van de voormalige bibliotheek aan de Leeuwerik is bedoeld voor voornamelijk jongeren: alleen personen tussen de 18 en 27 jaar konden zich inschrijven. Dat is fractievoorzitter Remmert Keizer van GemeenteBelang in het verkeerde keelgat geschoten. Hij spreekt van leeftijdsdicriminatie.

"Eindelijk wordt er sinds lange tijd weer gebouwd in Kwintsheul en dan is het oneerlijk om een grote groep inwoners uit te sluiten van de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een nieuwbouwwoning", aldus Keizer. Hij wil van het college van B en W weten of deze 'discriminerende rol van woningtoewijzing' vaker voorkomt in Westland en of B en W bereid is hier iets tegen te doen.

Wonen Wateringen stelt desgevraagd helemaal niets ongewoons of tegen de regels te doen. Bouwen voor doelgroepen is heel gebruikelijk en in lijn met de regionale huisvestingsverordening die ook voor Westland geldt.