Archief

Onduidelijkheid over hinder voor Varend Corso

Het is nog steeds niet duidelijk of het Varend Corso Westland hinder gaat ondervinden van de vondst van een granaat in de Naaldwijksevaart ter hoogte van de Galgebrug in Naaldwijk. Maandagmiddag zou er meer duidelijkheid komen nadat er overleg is gevoerd tussen de organisatie en de provincie Zuid-Holland, maar beiden willen of kunnen er nog niet veel over kwijt.

De woordvoerder van het corso laat desgevraagd weten dat hij optimistisch blijft en dat alle partijen elkaars belangen begrijpen. Maar op de vraag wat dit nu exact voor het corso betekent, wil hij nog niets zeggen. Daarover zou de provincie gaan. De provincie was maandag aan het einde van de middag echter niet bereikbaar voor commentaar.

Westland Route

De Galgebrug en de daaronder gelegen Naaldwijksevaart zijn al jaren onderdeel van de Westland-route van het Varend Corso. Als er meer granaten gevonden worden, zal het Corso zeer waarschijnlijk een andere route moeten kiezen.

"Stel dat, dan hopen wij op een alternatief", zo liet bestuurslid Jan Verheij vorige week weten. "Vooralsnog gaan wij ervan uit dat we varen, wellicht langs de Galgebrug". Een gespecialiseerd bureau doet inmiddels onderzoek bij de Galgebrug.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur