Archief
Facebook

Facebook

Mensensmokkel in Hoek van Holland mogelijk voorkomen

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagavond in Hoek van Holland een 34-jarige Iraniër aangehouden op verdenking van mensensmokkel. In zijn bestelbus trof de Marechaussee twee vrouwen en een kindje van Iraakse afkomst aan. Ze zaten verstopt in een krappe, verborgen ruimte tussen tractorbanden. In dezelfde zaak hield de Marechaussee een dag later twee Irakezen van 29 en 32 jaar aan voor betrokkenheid.

Tijdens de uitreiscontrole van de Stena Line naar Engeland controleerden Marechaussees omstreeks 21.00 uur een bestelbusje met Brits kenteken. Om illegale migratie op te sporen, werd hierbij ook de laadruimte geopend. Achter tractorbanden kwamen drie mensen tevoorschijn, waaronder een 4-jarig jongetje.

Op zaterdag kreeg de Koninklijke Marechaussee melding van een verdachte situatie bij het inchecken voor de ferry. Twee mannen meldden zich bij de balie met zeer specifieke vragen over de drie gesmokkelden op vrijdag. Omdat er mogelijk sprake was van medeplichtigheid en de Recherche de zaak niet vertrouwde, zijn ook deze mannen aangehouden. maandagmiddag is het drietal in vrijheid gesteld. Zij blijven wel verdachten in de zaak. Het onderzoek naar de mensensmokkel loopt onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Categorieen:
Hoek van Holland 112