Archief
Ellen Snethlage rechts op de foto met PvdA raadsleden

Ellen Snethlage rechts op de foto met PvdA raadsleden

Fractie Snethlage flirt met PvdA

De kans is groot, dat de Fractie Snethlage bij de gemeenteraadsverkiezingen onderdeel wordt van PvdA Midden-Delfland. Afgelopen zaterdag is de eenmansfractie van Ellen Snethlage gespot met PvdA-partijleden in een bakkerij in Den Hoorn.

"We kunnen het goed met elkaar vinden", zei Snethlage vanmorgen op WOS Radio. Al sinds januari heeft Snethlage fractievergaderingen met de PvdA-raadsleden. Uit praktische overwegingen, "want ik kan in mijn eentje niet alle stukken lezen", aldus Snethlage.Deze zomervakantie denkt Snethlage na over een eventuele overstap naar de PvdA, "maar de optie van zelfstandig gaan is er ook nog steeds", zegt ze. "Maar met de VVD kan ik het net zo goed vinden".

Breuk met Mijn Partij

Ellen Snethlage was ruim 10 jaar lid van de fractie Mijn Partij, toen zij in november 2016 alleen verder ging. Volgens Snethlage was er een verschil van mening over 'eerlijke politiek bedrijven'. Mijn Partij noemde de breuk onbegrijpelijk. Sindsdien zit Snethlage alleen in de raad.

De komende weken is er een 'PvdA-fractie Snethlage tour', waarbij de raadsleden alle kernen van Midden-Delfland bezoeken. De partijen gaan dan met burgers in gesprek over allerhande zaken.