Archief
Twitter Koninklijk huis

Twitter Koninklijk huis

Duizenden nabestaanden herdenken MH17

Bij Schiphol is maandagmiddag de ramp met vlucht MH17 van Malaysia Airlines herdacht. Dat gebeurde bij het nieuwe Nationaal Monument MH17 in Vijfhuizen. Het Nationaal Monument MH17 bestaat uit een klein bos dat van bovenaf gezien een lint vormt. Voor iedere overledene is een boom geplant waarop een naamplaatje hangt.

De bomen staan voor groei, hoop en leven, zo schrijft mediapartner RTV Rijnmond. In het hart van het herinneringsbos staat een lange wand met een gedenkteken, een oog, waarin alle namen bij elkaar komen. Tijdens de herdenking werden toespraken gehouden. Ook zijn de namen van alle slachtoffers voorgelezen.

2000 nabestaanden

Het monument werd onthuld door koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Ruim 2000 nabestaanden uit binnen- en buitenland waren daarbij. Verder waren onder anderen premier Mark Rutte en de ministers Stef Blok (Veiligheid en Justitie) en Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) aanwezig.

Oekraïne

Vlucht MH17 crashte op 17 juli 2014 boven het strijdgebied in Oost-Oekraïne. Alle 298 inzittenden, onder wie 196 Nederlanders, kwamen daarbij om. Op twee na zijn alle slachtoffers geïdentificeerd. Van de 15-jarige Gary Slok uit Maassluis is geen dna teruggevonden, zijn moeder Petra van Langeveld is wel geïdentificeerd.

Categorieen:
Maassluis Algemeen