Archief

'Quagga-mossel geen goede bestrijder van blauwalg'

Het Hoogheemraadschap van Delfland staat niet achter de suggestie van Westland Verstandig om met de Quagga-mossel blauwalg te bestrijden. Dat blijkt uit de beantwoording van een vraag daarover door het Westlandse college van burgemeester en wethouders.

"De Quagga-mossel is een invasieve soort die tot forse andere problemen kan leiden. Daarnaast zetten we, Hoogheemraadschap van Delfland en gemeente Westland, gezamenlijk in op een brongerichte aanpak voor de verbetering van de waterkwaliteit", aldus B en W. De inzet van de Quagga-mossel pakt volgens hen niet de bron aan.

Westland Verstandig vindt de oplossingen die het Hoogheemraadschap van Delfland tot nu toe biedt voor de bestrijding van de alg duur en niet effectief genoeg zijn. De lokale partij onder leiding van Peter Duijsens stelt, dat in Amsterdam en omstreken al regelmatig van de mossel gebruik wordt gemaakt en dat er goede resultaten mee zijn behaald. Het dier zou zorgen voor helder water.

Amerika

Eerder schreef de WOS al dat de mossel niet alleen maar positieve bijwerkingen heeft. Het Hoogheemraadschap van Rijnland meldt op zijn website dat het zeer terughoudend is met het uitzetten van deze diertjes, omdat de aanwezigheid van de mossel in Amerika heeft geleid tot het uitsterven van waterleven en voor verstoppingen heeft gezorgd in leidingen, gemalen en stuwen.

Categorieen:
Westland Politiek