Archief
Monstersche Sluis

Monstersche Sluis

Al het geld voor de Monstersche Sluis is binnen

Al het geld voor de restauratie en de heropening van de Monstersche Sluis in Maassluis is binnen. De laatste in de rij was het Fonds Vlaardingen Schiedam en omstreken dat 119.000 euro heeft toegekend. Daarmee kan er nu officieel eind september worden gestart met de werkzaamheden aan de sluis. Voor de zomer van volgend jaar moeten de werkzaamheden aan de historische sluis klaar zijn en de eerste boten er weer doorheen varen.

Eerder stelden onder meer het recreatieschap, de Landschapstafel en de provincie Zuid-Holland al 461.000 euro beschikbaar voor de renovatie, wat het totaal op 580.000 euro brengt. Daarnaast hebben de gemeente Maassluis en het Hoogheemraadschap van Delfland beide twee ton in een onderhoudsfonds voor de sluis gestopt.

Deze maand is de nabijgelegen Lijndraaiersbrug al officieel in gebruik genomen als motorisch beweegbare brug, waardoor vaartuigen inmiddels tot de sluis kunnen varen. De heropening van de sluis en het beweegbaar maken van de brug moeten ervoor zorgen dat de binnenstad nog aantrekkelijke wordt voor toeristen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen