Archief

In het OchtendMagazine: Alice Taai naar de gemeente en nieuw leven voor oude inboedel

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen met Alice Taai. Ze is nu politiechef, maar stapt binnenkort over naar de gemeente Westland. Ook hadden we aandacht voor de Hoekstee in Hoek van Holland en bespraken we de nieuwe toekomst voor de inboedel van de oude gemeentehuizen van de gemeente Westland.

Alice Taai stapt over van de politie naar de gemeente

Alice Taai is nu nog politiechef bij de politie in Westland. Binnenkort gaat ze voor de gemeente Westland werken. Ze wordt verantwoordelijk voor het cluster Aantrekkelijk Westland. We spraken met haar over haar politiewerk en over haar plannen bij de gemeente.



Harold de Duivenman verliest twee duiven

Elke vrijdag bellen we met Harold de Duivenman. We bespreken met hem de ontwikkelingen in de duivensport. Bovendien geeft de ras-Westlander zijn visie op allerlei zaken die hem bezighouden. Twee van Harolds duiven zijn niet teruggekeerd van een verre vlucht, Harold hoopt dat ze alsnog de weg naar het Westland vinden. Verder gaf hij zijn visie op de nieuwe interim burgemeester van de gemeente Westland Agnes van Ardenne.



Inboedel gemeentehuizen deels naar maatschappelijke instellingen

De inboedel van de vier gemeentehuizen van de gemeente Westland moet weg. De gemeente verhuist in augustus naar twee nieuwe panden in Naaldwijk en schenkt de oude inboedel aan maatschappelijke instellingen. De Kringloopwinkel in Maasdijk heeft zich al aangemeld. Wij spraken met John Kooiman van de kringloopwinkel. Wethouder Ouwendijk legt uit waarom het niet goedkoper is de inboedel naar de nieuwe gemeentehuizen te verhuizen.



De Hoekstee wordt verbouwd

De Hoekstee in Hoek van Holland krijgt een belangrijke functie binnen de Hoekse samenleving. Het gebouw wordt de komende periode flink verbouwd, zegt Klaas de Koning. Hoe het er precies uit komt te zien, is nog niet helemaal duidelijk. Wij spraken erover met de voorzitter van de gebiedscommissie Klaas de Koning.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie leest het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Agnes van Ardenne wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Westland. De in Maasland geboren tuindersdochter was onder meer staatssecretaris en minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Ook was ze van juli 2011 tot januari 2015 voorzitter van het Productschap Tuinbouw. Toch lijkt lang niet iedereen haar te kennen. Ken jij haar?