Archief

Dief van auto-onderdelen op heterdaad aangehouden

In de vroege uurtjes is vanochtend een 23-jarige Rotterdammer in de Boogertstraat in Maassluis op heterdaad aangehouden voor diefstal van auto-onderdelen. Hij verzette zich hevig en moest worden gepepperd door agenten, met wie hij de confrontatie zocht.

Rond 1.45 uur meldde een oplettende getuige dat van een auto, geparkeerd aan de Van Lennepstraat, de wieldoppen werden gestolen. Hij zag hoe de twee jongens er op een scooter met de wieldoppen vandoor gingen. Agenten zochten in de omgeving en de twee jongens werden even later aangetroffen in een auto aan de Boogertstraat.Bij het zien van de agenten ging één verdachte er vandoor. Zijn 23-jarige kompaan werd aangehouden. Dat ging niet zonder slag of stoot. Hij dacht er ook vandoor te kunnen en verzette zich hevig. Pepperspray deed hem stoppen.

De auto, een grijze Volkswagen Polo, is in beslag genomen. In de auto zijn diverse auto-onderdelen aangetroffen, waaronder airbags. De politie meldt dat onderzoek naar de andere verdachte, de gebruikte scooter en de rechtmatige eigenaren van de aangetroffen spullen nog verder gaat.

Categorieen:
Maassluis 112