Archief

In het OchtendMagazine: Minder huizen verkocht en Yvette Broch geeft handbaltraining

In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we vanmorgen met de voorzitter van NVM Haaglanden over woningmarktcijfers. Verslaggever Ton van Bemmel deed verslag van een ongeluk dat in eerste instantie ernstig leek en we keken mee met een handbaltraining van Yvette Broch.

Minder woningen verkocht in Westland

In het tweede kwartaal van 2017 zijn er in Westland/Midden-Delfland minder woningen verkocht dan in het tweede kwartaal van vorig jaar. Er zijn wel meer huizen verkocht dan in het eerste kwartaal van 2017. Dat vertelde de nieuwe voorzitter van NVM Haaglanden, Jan Kokje, vanmorgen op WOS Radio. De prijzen zijn wel gestegen, ten opzichte van een jaar geleden, stegen de prijzen in Westland met zeven procent, landelijk was dat tien procent.



Auto in de sloot langs A20

Op de A20 tussen Maassluis en De Lier is donderdagochtend rond 7 uur een auto uit koers geraakt. Ter hoogte van dierenvakantieland Divoza vloog de Volkswagen Golf de sloot in. De rechterrijstrook richting Westland ging even dicht. Zelfs een traumahelikopter landde naast het incident, maar hun inzet bleek niet lang nodig. De bestuurder wist zelf uit de auto te kruipen. Een ritje naar het ziekenhuis bleek niet nodig.



Geluid op feestweken hoeft na 12 uur niet zachter

Volop onduidelijkheid deze week over het geluidsniveau tijdens de Westlandse feestweken. De organisatoren kregen van de gemeente te horen dat het geluidsniveau op alle feestweken om 24.00 uur omlaag moet. Maar burgemeester van der Tak ontkent dat, hij noemde het zelfs 'nepnieuws'. Wij spraken de burgemeester.



Handbalster Yvette Broch geeft handbaltraining aan fans

Een training krijgen van je idool, wie wil dat nou niet? Fans van handbalster Yvette Broch kregen woensdag de kans om dat mee te maken. De voormalig speelster van Van der Voort Quintus was al een tijd van plan om een clinic te geven, maar het kwam er steeds niet van. Wij waren erbij.



Geen zwaar verkeer over provinciale weg N468

Elke week bespreekt Gemma van Winden-Tetteroo, redacteur bij de Schakel in Midden-Delfland. De provinciale weg tussen Schipluiden en Maasland. De weg is in slechte staat, daarom mogen er geen vrachtwagens die zwaarder zijn dan 20 ton over de weg. De boeren zijn daar niet blij mee. Onder andere de melk kan niet in één keer worden vervoerd.



Sophie de Backer heeft mooie vacatures voor vrijwilligers

Vitis Welzijn heeft een grote database met vacatures voor vrijwilligerswerk. Elke week licht Sophie de Backer er drie toe. Vandaag is ze onder andere op zoek naar een kok en naar iemand met die af en toe met een gehandicapte op stap wil. Kijk voor alle vacatures op www.VitisWelzijn.nl.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie leest het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Voetbalclub SV Honselersdijk gaat streng optreden tegen minderjarigen die alcohol drinken. Wat vind je daarvan?