Archief

"Ik ben van politie Westland gaan houden"

Alice Taai is zo trots als een pauw. Trots op het Westlandse politieteam dat zij binnenkort achterlaat. Vanaf 1 september wordt Taai teamleider 'Aantrekkelijk Westland' bij de gemeente en zegt ze het politiewerk na bijna 34 jaar vaarwel.

Taai krijgt een lach op haar gezicht als zij gevraagd wordt naar de medewerkers van het bureau in Naaldwijk. "Daar ben ik van gaan houden. Zij zijn enorm begaan met het lot van burgers in Westland en Midden-Delfland". De ene keer moeten agenten reanimeren en niet veel later staan zij 's nachts in de stromende regen het verkeer te leiden. "Daar kan ik alleen maar trots op zijn", straalt Taai.

'Laat de jeugd niet verzuipen'

Alice Taai begon in 2014 als teamchef op het politiebureau aan de Vierschaar. Na een jaar dienst werd haar goed duidelijk hoe Westlanders 'feest vieren'. In september 2015 vertelde zij geschrokken te zijn van het overmatig drankgebruik door jongeren. En ook de acceptatie hiervan. Onder meer Taai maakte het onderwerp toen bespreekbaar.

De teamchef rilt nog steeds van extreme gevallen, maar is blij met de kentering. "Het is goed dat sportverenigingen initiatieven nemen om bewustwording bij de jeugd op gang te brengen. Maar we zijn er nog niet. Mijn motto blijft: wij laten onze jeugd niet verzuipen".

'Aantrekkelijk Westland'

Onlangs kreeg Taai de kans carrière te maken bij de gemeente Westland en die grijpt zij met beide handen aan. Als teamleider 'Aantrekkelijk Westland' stuurt zij de beleidsmedewerkers en boa's aan, waardoor Taai nog steeds met veiligheid verbonden blijft. "Ik ga medewerkers positioneren en coördineren. En de samenwerking opzoeken, zowel intern als extern". Ook de beleidsterreinen wonen, water en kust vallen straks onder haar verantwoordelijkheid.

Op sociale media wordt Taai alle succes gewenst. Onder andere milieuagent Erik Smit is lovend. 'Met haar heeft de gemeente Westland een 'gouden vis' binnen. Heel veel succes. Politie Westland gaat je missen!".