Archief
Naktuinbouw

Naktuinbouw

Agnes van Ardenne wordt waarnemend burgemeester Westland

De 67-jarige CDA-politica Agnes van Ardenne wordt waarnemend burgemeester van de gemeente Westland. Daar zijn de Westlandse gemeenteraad en de Commissaris van de Koning het over eens geworden. De tuindersdochter, die geboren is in Maasland, was eerder staatssecretaris en minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Ook was ze van juli 2011 tot januari 2015 voorzitter van het Productschap Tuinbouw.

Van Ardenne volgt vertrekkend burgemeester Sjaak van der Tak per 1 oktober op. Hij gaat aan de slag als voorzitter van tuinbouworganisatie LTO-Glaskracht. Sinds begin dit jaar is Van Ardenne voorzitter bij Zelfstandig Bestuursorgaan Naktuinbouw, een organisatie die zich bezighoudt met de bewaking en de bevordering van de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw.

Naar verwachting blijft Van Ardenne tot eind 2018 aan als waarnemend burgemeester. Na de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar wordt er gezocht naar een 'definitieve' burgemeester.

Reactie

Van Ardenne, die tot 1 oktober geen interviews wil geven, zegt in een schriftelijke reactie de benoeming eervol te vinden: "Het past wel bij mij. Ik kom uit het Westland, ben een tuindersdochter. Het Westland vernieuwt in rap tempo. Dat is spannend. Ik vind het mooi dat ik die transitie van dichtbij mag meemaken."

Categorieen:
Westland Maasland Politiek