Archief

In het OchtendMagazine: Burgemeester vindt berichten over geluidsniveau feestweken 'nepnieuws'

Burgemeester Van der Tak noemt berichten over het geluidsniveau op de feestweken 'nepnieuws'. Maar Dave van der Meer is het daar totaal niet mee eens. In het OchtendMagazine op WOS Radio spraken we hem. Ook hadden we aandacht voor SV Honselersdijk, waar jongeren geschorst kunnen worden als ze alcohol drinken. Ook kwam de opvolging van burgemeester van der Tak aan bod.

Burgemeester van de Tak vindt berichten over geluidsniveau feestweken 'nepnieuws'

Gisteren meldden verschillende media dat het geluidsniveau bij alle feestweken in Westland na 12 uur 's avonds omlaag moet. Maar volgens burgemeester van der Tak is dat niet het geval, hij vindt het 'nepnieuws'. LPF Westland-voorman Dave van der Meer is boos over die uitspraak. Volgens hem zijn organisatoren van de feestweken gebeld door gemeenteambtenaren. De oorzaak van het 'nepnieuws' ligt volgens Van der Meer bij de gemeente zelf. Hij wil dat Van der Tak zijn excuses aanbiedt.Jongeren die bier drinken, worden bij SV Honselersdijk geschorst

Voetbalclub SV Honselersdijk neemt harde maatregelen tegen drinkende minderjarigen op het complex. Worden er spelers jonger dan 18 jaar met alcohol op het terrein gezien, dan kan dit een schorsing van één of meer wedstrijden betekenen. SV Honselersdijk heeft onlangs een controleur over de vloer gehad. Wij spraken met Erik Sosef van SV Honselersdijk.Waarom smaakt het drankje dat op vakantie zo lekker was, thuis niet lekker meer?

Het is vakantietijd. Velen genieten op vakantie in het buitenland van een heerlijk lokaal drankje. Aan het eind van de vakantie neem je een paar flessen mee naar huis. Maar eenmaal thuis aangekomen, blijkt het drankje dat op vakantie zo heerlijk smaakte, helemaal niet meer zo lekker. Hoe komt dat? Wij vroegen het een wijn sommelier.Kan het Corso door de Naaldwijksevaart?

Het is nog onzeker of de Westlanddag van het Varend Corso hinder gaat ondervinden van de actuele situatie bij de Galgebrug in Naaldwijk. Na de vondst van een granaat, is er een gespecialiseerd bureau ingeschakeld dat nu een plan van aanpak ontwikkelt voor een onderzoek naar de eventuele aanwezigheid van meerdere granaten. De Naaldwijksevaart vormt op de Westlanddag (zaterdag 5 augustus) onderdeel van de route van het Varend Corso tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande. Wij spraken met Jan Verheij van het Corso."Lange periode waarnemend burgemeester in Westland"

Er zou voor een aanzienlijke periode een waarnemend burgemeester in Westland moeten komen na het vertrek van Sjaak van der Tak per 1 oktober. Het opstellen van een profielschets voor een nieuwe burgemeester moet worden toevertrouwd aan een nieuwe gemeenteraad, dus na de verkiezingen in maart 2018. Dat hebben vertegenwoordigers van alle negen fracties dinsdag aan Commissaris van de Koning Jaap Smit laten weten.Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie leest het laatste nieuws uit de regio.Poll

Er is veel discussie over het geluidsniveau op de Westlandse feestweken. Vorige week moest het volume op feestweek van 's-Gravenzande na 12 uur 's avonds een stuk omlaag. Moet de geluidsbeperking ook gelden voor de andere feestweken?