Archief

Gemeente geeft deel inboedel oude gemeentekantoren weg

Een aanzienlijk deel van de inboedel van de vier oude gemeentekantoren van Westland wordt geschonken aan Westlandse maatschappelijke instellingen en Westlandse goede doelen. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders besloten. Geïnteresseerde organisaties kunnen hier vanaf deze woensdag een aanvraag voor indienen.

Het gaat hierbij onder andere om stoelen, tafels, bureaus en kasten, maar ook kantinemeubilair, kantine-apparatuur en diverse andere facilitaire middelen. Maatschappelijke organisatie die interesse hebben, kunnen tot 15 september het inschrijfformulier invullen. Dat formulier kan worden aangevraagd door een mail te sturen inboedelactie@gemeentewestland.nl.

Voor de verdeling van de inboedel worden er, na sluiting van de inschrijving, diverse kijkdagen georganiseerd waarop aangegeven kan worden voor welke spullen interesse is. Indien er meerdere organisaties interesse hebben in dezelfde producten, wordt er geloot. De spullen zijn niet meer nodig omdat er voor de twee nieuwe gemeentekantoren in Naaldwijk grotendeels een nieuwe inventaris is aangeschaft.

De gemeente beschikt daarnaast ook over een partij overcomplete ICT-middelen. Deze worden aan onderwijsinstellingen aangeboden. Onderwijsinstellingen zullen hiervoor door de gemeente worden benaderd.

Overigens stelde Westland Verstandig begin deze maand ook al voor om de inventaris van de gemeentehuizen aan verenigingen te geven. Navraag bij de gemeente leert dat deze plannen al bestonden bij burgemeester en wethouders.