Archief
Fractievertegenwoordigers gaan weer op huis aan- foto Dennis van Schie

Fractievertegenwoordigers gaan weer op huis aan- foto Dennis van Schie

Westland: 'Pas na verkiezingen profiel nieuwe burgemeester opstellen'

Er zou voor een aanzienlijke periode een waarnemend burgemeester in Westland moeten komen na het vertrek van Sjaak van der Tak per 1 oktober. Het opstellen van een profielschets voor een nieuwe burgemeester moet worden toevertrouwd aan een nieuwe gemeenteraad, dus na de verkiezingen in maart 2018. Dat hebben vertegenwoordigers van alle negen fracties dinsdag aan Commissaris van de Koning Jaap Smit laten weten.

De fractievertegenwoordigers hebben rond het middaguur, in het Provinciehuis in Den Haag, in alle openheid gedurende drie kwartier van gedachten gewisseld met Smit. CDA-voorman Piet Vreugdenhil trad op als woordvoerder namens alle fracties. Hun wens ten aanzien van de waarnemend burgemeester: "Iemand met gezag, statuur en ervaring". Wanneer de Commissaris daarover een knoop doorhakt, is nog niet bekend.

De benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester vergt normaal gesproken een periode van zeven tot acht maanden. Als die procedure pas na de gemeenteraadsverkiezingen begint, kan het dus wel tot november volgend jaar duren voordat de nieuwe burgemeester geïnstalleerd kan worden.

Categorieen:
Westland Politiek