Archief
Archieffoto van bak in Hoek van Holland

Archieffoto van bak in Hoek van Holland

'Breng Midden-Delflander op de hoogte van doorzichtige zakken'

Fractie Snethlage vraagt zich af of inwoners van Midden-Delfland wel goed handelen op het gebied van het inzamelen van plastic afval. De bedoeling is namelijk dat er niet langer gebruik wordt gemaakt van normale plastic zakken, maar van doorzichtige zakken. Veel mensen zouden dat niet weten.

Door doorzichtige zakken te gebruiken, kunnen sorteerders meteen zien of er ook andere materialen dan plastic, metaal of drankkarton (PMD) in de zakken zit. PMD-afval in normale zakken vertragen het proces en komen dan ook wel eens in de verbrandingsoven terecht. Snethlage vraagt zich af wat het college van burgemeester en wethouders heeft gedaan met het nieuws dat veel mensen niet op de hoogte zijn van deze regeling. En of afvalverwerker Avalex wel op de hoogte is hiervan.



De partij wil ook weten welke financiƫle impact de regeling heeft op de opbrengst van het PMD-afval. Verder wil de 'eenvrouwsfractie' ook weten wat momenteel de maximale afstand is voor inwoners naar PMD-verzamelpunten in de kernen. Snethlage denkt dat het verstrekken van plastic Hero zakken tijdelijk een goede oplossing is voor de inwoners is.