Archief
Signbiblio

Signbiblio

Schoolspullenpas voor kinderen uit gezinnen met laag inkomen in Maassluis

Kinderen met ouders die een laag inkomen hebben in Maassluis, kunnen schoolspullen uit gaan zoeken met een zogeheten schoolspullenpas. Op de pas staat in totaal 25 euro voor basisscholieren en 75 euro voor middelbare scholieren. Het geld op de pas is te besteden bij geselecteerde winkels. Stroomopwaarts verstrekt de pas via Stichting Leergeld.

De schoolspullenpas is voor kinderen van wie de ouders dan wel verzorgers een laag inkomen hebben tot maximaal 120 procent van de bijstandsnorm. Gezinnen met een Stroomopwaarts-uitkering ontvangen de pas voor 18 juli thuis. Voor gezinnen zonder uitkering is het mogelijk om de pas aan te vragen vanaf 18 juli tot uiterlijk 31 augustus dit jaar. Digitaal aanvragen kan bij Stichting Leergeld via de website www.elkkinddoetmee.nl.

De samenwerking met Stichting Leergeld is onderdeel van de activiteiten die de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam en Stroomopwaarts ondernemen om inwoners te helpen bij het voorkomen en bestrijden van armoede en schulden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen