Archief
Signbiblio

Signbiblio

'Kortingspas voor Midden-Delflanders moet terugkomen'

De fracties van PvdA en Fractie Snethlage zouden graag zien, dat de kortingspas weer in het leven wordt geroepen voor inwoners van de gemeente Midden-Delfland. Daarmee zouden ze tegen gereduceerd tarief uitstapjes in de regio kunnen betalen.

"We hebben hier jarenlang de Rotterdampas gehad, maar die is afgeschaft omdat deze te duur was ten opzichte van het gebruik ervan", aldus Ellen Snethlage van Fractie Snethlage. "We zouden het liefst zien dat het college van B en W ijvert voor een pas die geldig is in de hele Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor alle gemeenten die daar deel van uitmaken."

Onlangs sloot de gemeente Pijnacker-Nootdorp zich aan bij de Rotterdampas. Inwoners met een inkomen dat lager ligt dan 110 procent van het sociaal minimum kunnen deze pas voor vijf euro aanschaffen. Voor andere inwoners geldt een bedrag van zestig euro. "Dat past prima in ons armoedebeleid", aldus de fracties.

De PvdA en Fractie Snethlage vragen het college onder andere welke gemeenten in de metropoolregio inmiddels een kortingspas hebben, wat de positieve en minder positieve punten hiervan zijn en of het college bereid is hier budget voor te reserveren in de begroting van 2018.