Archief

Vertraging Hoekse Lijn: buslijnen vervallen nog niet

De buslijnen die in september zouden komen te vervallen door de ingebruikname van de vernieuwde Hoekse Lijn, blijven voorlopig gewoon rijden. In elk geval tot de daadwerkelijke ingebruikname die staat gepland voor februari volgend jaar, zo laat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) desgevraagd weten.

Spitsbus 226 van de RET tussen Maassluis en Schiedam blijft voorlopig dus gewoon rijden. En ook de routewijziging van lijnen als die van de 126 tussen Maassluis en Schiedam gaan nu nog niet door. Met vervoerder Connexxion wordt nog gesproken over te nemen maatregelen. Vooral lijn 33 tussen Delft en Naaldwijk via Maassluis en lijn 31 van Den Haag naar Hoek van Holland worden hierbij onder de loep genomen.

De ombouw van de Hoekse Lijn tot metroverbinding heeft zeker vijf maanden vertraging opgelopen, waardoor de geplande startdatum van september niet wordt gehaald. Nu is het de bedoeling dat de eerste metrotoestellen in februari passagiers vervoeren tussen Hoek van Holland en de wijk Nesselande in Rotterdam.

Vragen

De Maassluise VVD en PvdA hebben schriftelijke vragen gesteld over de vertraging aan het college van burgemeester en wethouders van de stad. De partijen willen graag weten waarom niet eerder naar buiten is gebracht dat er zaken mis zijn gegaan.

De fracties vragen zich af hoe het kan dat de beveiligingssoftware problemen geeft, terwijl er al ervaring opgedaan is met eenzelfde soort metroverbinding tussen Rotterdam en Den Haag. Verder wil de VVD ook weten welke werkzaamheden er in Maassluis nog moeten worden verricht na de zomervakantie.

De liberalen constateren verder dat de belofte van iedere 10 minuten een bus nu niet wordt gehaald. Worden er dan ook extra spitsbussen ingezet voor Maassluis, zo willen ook de sociaaldemocraten weten. En worden de opstapplaatsen ingericht op schuilen bij slecht weer nu ook in het najaar gebruik moet worden gemaakt van vervangend vervoer, vraagt de VVD zich verder af.