Archief

In het OchtendMagazine: Alcohol, de zomervakantie en feest

Op deze laatste dag voor de zomervakantie van basisscholen, waren we bij een Westlandse school. Ook blikten we in het OchtendMagazine terug op een geslaagd feestje, we vroegen Marjolein van Dop hoe we 'vakantiekilo's' voorkomen en we blikten terug op de geslaagde actie van de 11-jarige Youp.

Plaatjes draaien: Aart en Joost kunnen het nog steeds!

In de jaren 80 was de Falcon discoshow erg populair in de regio. Op menig feest stonden Joost en Aart achter de draaitafels. Hoewel ze wat jaartjes ouder zijn, blijken de twee nog steeds een mooi feestje te kunnen bouwen. Net als vorig jaar, maakten ze er op het Vaartplein in 's-Gravenzande een groot feest van. We belden Aart 'the-day-after'.



De laatste schooldag voor de vakantie!

Voor de basisscholen in onze regio is vandaag de laatste dag voor de zomervakantie. Wij namen een kijkje in een Westlandse school om te zien wat er de leerlingen doen op deze laatste schooldag van het jaar.



Hoe wordt op de feestweek in 's-Gravenzande voorkomen dat jongeren alcohol drinken?

Het overmatig alcoholgebruik door jongeren op de Westlandse feestweken blijft een zorgenkindje. Triest dieptepunt vorig jaar was de feestweek van Naaldwijk, waarbij 15 dronken kinderen van rond de 13 jaar rollebollend over straat gingen. Er moesten zelfs ambulances aan te pas komen. De gemeente Westland worstelt met dit probleem. Nieuw dit jaar is het verbod op drinken van alcohol buiten de feestterreinen. Wij gingen naar de feestweek in 's-Gravenzande om te zien hoe er daar met alcohol wordt omgegaan.



Harold-de-Duivenman weet wel hoe je een kabinet moet formeren

Elke vrijdagmorgen bellen we Harold-de-Duivenman. Hij praat natuurlijk over de duivensport, maar ook over allerlei andere zaken waarvan hij vindt dat hij er verstand van heeft. Vandaag gaf hij zijn duidelijke mening over hoe het nieuwe kabinet geformeerd moet worden. Nu maar hopen dat informateur Zalm geluisterd heeft.



Youp loopt de hele winter in korte broek en haalt daarmee 14.500 euro op

De 11-jarige Youp heeft het hele schooljaar in een korte broek gelopen. Hij deed dat met een bijzonder doel: Hij wilde honderd euro inzamelen voor Kika, omdat zijn vriend Daniël lymfklierkanker had. De opbrengst wer een stukhoger: Youp bracht 14.500 euro bij elkaar. En er is nog meer goed nieuws: Daniël is schoon van kanker.



De zomervakantie komt eraan? Hoe voorkomen we dat we teveel aankomen?

De zomervakantie staat voor de deur, voor velen een tijd om even lekker te ontspannen. Maar vaak gaat dat gepaard met teveel eten en drinken. Hoe voorkomen we 'vakantie-kilo's'? We vroegen het aan lijfstijlcoach Marjolein van Dop.



Het regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schiet praat ons bij over het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Vandaag de laatste voor de schoolvakantie van de basisscholen. Blij mee? Of zorgt het voor een hoop stress?