Archief

Denise Mulder lijsttrekker voor Maassluis Belang

De 38-jarige Denise Mulder is donderdagavond gekozen tot lijsttrekker van Maassluis Belang voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Ook oud-steunraadslid Peter Boeters had zich kandidaat gesteld voor het lijsttrekkerschap van de inmiddels 15 jaar bestaande partij, maar kreeg niet voldoende stemmen.

Mulder, op dit moment steunraadslid en dochter van raadslid Aad Solleveld, hoopt in elk geval de huidige vier zetels te kunnen behouden en het liefst groter te worden. Ze wil de partij vernieuwen en verjongen en zegt campagne te willen voeren via onder andere vlogs.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen had Mulder overigens ook al genoeg stemmen voor een zetel in de raad, maar ze besloot als steunraadslid verder te gaan zodat haar vader nog een termijn kon zitten voor de partij en zijzelf nog wat meer kon leren over het raadslidmaatschap. Hij had minder stemmen gekregen dan zijn dochter, maar kon op die manier toch raadslid blijven.

Eerder gaven drie van de vier huidige raadsleden van Maassluis Belang al aan te willen stoppen na deze periode. Alleen Aad Solleveld wil nog door. De huidige fractievoorzitter, Gert Jan Enzerink, wil nog wel ergens achteraan de lijst staan. De lijst wordt dan vermoedelijk ook aangevuld door nieuwe namen, waaronder oud wethouder Huub Eitjes. Na de zomervakantie wordt de lijst opgesteld en bekendgemaakt.

Op www.wos.nl/GR2018 is precies te volgen welke partijen mee willen doen met de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar en wie bij welke partij de lijst gaat aanvoeren.

Categorieen:
Maassluis Algemeen