Archief

11-jarige Youp haalt 14.500 euro op voor KiKa

Maandenlang in een korte broek, zelfs in de koude winter. Het is het allemaal waard geweest. De 11-jarige Youp Spaan uit Naaldwijk heeft met zijn actie 14.500 euro opgehaald voor de stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Youps klasgenoot en vriend Daniël kreeg vorig jaar te horen dat hij lymfklierkanker had. Youp wilde iets voor zijn vriend doen en besloot een jaar lang in een korte broek te lopen. 'Ik ga het niet missen, want ik blijf toch wel een korte broek dragen.'

Ook in de winter bleef Youp standvastig. De lange broek ging niet aan. Dat vond hij valsspelen. "Een keer was ik ballenjongen op de voetbal en toen zeiden mijn ouders ''het maakt niet uit voor een keertje''. Maar ik wilde geen lange broek aan, ook al was het aan het vriezen."

Trots

Daniël is trots op zijn vriend. "Ik had niet verwacht dat hij zoveel geld zou ophalen. Ik vind het heel knap dat Youp toen het heel koud was geen lange broek heeft aangedaan."

Daniël kreeg gisteren goed nieuws te horen. "Het gaat nu goed. Gisteren ben ik nog naar het ziekenhuis gegaan om te kijken of het terug was gekomen. En dat was gelukkig niet zo. Ik was heel erg opgelucht. Ik ben heel erg blij dat ik die tijd niet meer hoef mee te maken."

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen