Archief
Monstersche Sluis

Monstersche Sluis

Werkzaamheden aan Monstersche Sluis in september van start

Eind september wordt gestart met de werkzaamheden aan de Monstersche Sluis in Maassluis. Daarmee moet het bouwwerk klaar gemaakt worden voor toekomstig gebruik. Voor de zomer van volgend jaar moeten de werkzaamheden aan de historische sluis klaar zijn en de eerste boten er weer doorheen varen.

Voor de start van de werkzaamheden op 28 september is er zelfs een heus 'sluislied' gecomponeerd. Het is de bedoeling dat die dag in het teken staat van de Monstersche Sluis. Aankomende donderdag wordt de nabijgelegen Lijndraaiersbrug officieel weer in gebruik genomen als motorisch beweegbare brug. Vanaf dan kunnen vaartuigen tot aan de sluis komen.

Geld

Bijna is het benodigde bedrag van 580.000 euro binnen. Alleen van het Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken moet nog blijken of deze instelling de gevraagde 120.000 euro aan de pot toevoegt. De voorzitter van de stichting, Bert de Reuver is in elk geval in zijn nopjes met de voortgang.

Eerder stelden onder meer het recreatieschap, de Landschapstafel en de provincie Zuid-Holland al 461.000 euro beschikbaar voor de renovatie. Daarnaast hebben de gemeente Maassluis en het Hoogheemraadschap van Delfland beide twee ton in een onderhoudsfonds voor de sluis gestopt.

Categorieen:
Maassluis Algemeen