Archief
Omroep West

Omroep West

Asbestgrond bij Poeldijk moet weg

Er komen nog deze week hekken om de bergen grond waar asbest inzit langs de Paul Captijnlaan in Poeldijk. Dat zegt de eigenaar van de grond, het Ontwikkelingsbedrijf Westlandse Zoom. Er is geen gevaar voor de omgeving, de hekken zijn vooral bedoeld om eventuele onrust weg te nemen. Daarna zal de grond worden weggehaald, zo is inmiddels afgesproken met de Omgevingsdienst Haaglanden.

"Het klopt dat er asbest in zit," zegt Marcel Schouten van OBWZ, "maar het gaat om minder dan 100 milligram asbest per kilo grond. Dat is lager dan de streefwaarde. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid."De bergen grond liggen onder meer langs een fietspad, en zijn inmiddels begroeid met wilde planten. "Het kan niet wegwaaien. Dit zijn onze zanddepots," vertelt Schouten, "we gaan dit gebruiken als bouwgrond in de nieuwbouwwijk die we daar ontwikkelen." De grond zal niet worden gebruikt als ondergrond voor tuintjes, maar komt bijvoorbeeld wel onder wegen terecht.

Het duurt nog wel een jaar of twee voor er begonnen wordt met dit deel van de nieuwbouwwijk. Eerst wordt er dichter tegen Poeldijk aan gebouwd. Toch zal de grond niet al die tijd meer langs de Paul Captijnlaan blijven liggen. De Omgevingsdienst Haaglanden en de gemeente Westland melden dat er met OBWZ is afgesproken dat de grond op korte termijn wordt weggehaald. De Omgevingsdienst bevestigt dat de hoeveelheid asbest onder de norm ligt, maar dat de grond toch ergens anders heen zal moeten.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen