Archief
Google Streetview

Google Streetview

Leegstandsverordening vanaf woensdag actief

De leegstandsverordening voor de binnenstad van Maassluis is vanaf woensdag van kracht. Dat is de uitkomst van de commissievergadering over dit onderwerp dinsdagavond. Het is namelijk een hamerstuk geworden. Daarmee kan er over ongeveer een jaar voor het eerst een bestuurlijke boete van maximaal 7.500 euro worden uitgedeeld aan bedrijven die hun winkelpand in het oude centrum voor een lange tijd leeg laten staan.

De binnenstad van Maassluis gaat al lange tijd gebukt onder leegstand van een aantal panden. Zo staat het gebouw waar ooit kledingzaak 'Fair Lady' zat al zo'n vijftien jaar leeg. Ook voor het oude zeemanshuis aan de Wip is na jaren nog geen invulling gevonden. Het statige hoekpand tussen de Wip en de Nieuwstraat is inmiddels wel ingevuld door het toeristisch informatiepunt Maassluis Info.Brede steun

Alle partijen in de gemeenteraad ondersteunen het raadsvoorstel voor de leegstandsverordening. Wel zijn er ook partijen die het liefst een dergelijke regeling voor de hele stad willen laten gelden. Zo merkt de PvdA op dat ook bijvoorbeeld het pand waar voorheen autobedrijf Van der Kooij in zat (Pieter Jelle Troelstraweg) en het oude gebouw van ABN AMRO (Uiverlaan) leeg staan. Die vallen niet onder de verordening van de binnenstad. Hiervoor is dan wel een nieuw raadsvoorstel nodig.

Voorlopig is afgesproken om de genomen maatregel over ruim een jaar te evalueren. Eerder al lanceerde Schiedam een dergelijke leegstandsverordening. Die van Maassluis is daar deels op gebaseerd.

Categorieen:
Maassluis Politiek