Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Heulenaren bieden burgemeester 'gele kaart' aan

De initiatiefgroep Werk aan de Winkel uit Kwintsheul heeft dinsdagmiddag een 'gele kaart' aangeboden aan burgemeester Sjaak van der Tak. Dit werd gedaan tijdens de gemeenteraadsvergadering door de 83-jarige Toos van Zeijl-Raaphorst, wier vader ooit de grond waar het nieuwe supermarktgebouw nu op staat verkocht om plaats te maken voor de toenmalige Kastanjehof.

De werkgroep wil zo snel mogelijk weer een supermarkt in het dorp, nadat in 2012 de toenmalige Albert Heijn vestiging tot de grond toe afbrandde. Onder de inwoners is zelfs gepeild welke formule ze het liefste in het nieuwe pand aan de Raaphorst willen. Die uitkomsten staan ook op de 'gele kaart'.

Er werd dinsdag ingesproken door het gezicht van de werkgroep, Ton Tabben. Hij had het over een goed Westlands gezegde: "Als je rotzooi maakt, dan ruim je het op." Hij doelt daarmee op het feit dat onder andere burgemeester Van der Tak na de brand in 2012 liet weten dat er snel een nieuwe supermarkt zou verrijzen in het dorp. Hij vindt dan ook dat de gemeente meer moet doen om die toezegging na te komen.

De fractie van Westland Verstandig kwam met het voorstel, dat de gemeente het supermarktpand 'terugkoopt' van de ontwikkelaar en dan vervolgens een koper/exploitant zoekt. De andere acht fracties in de gemeenteraad stemden tegen dit voorstel wat volgens wethouder Duijvestijn een onbestaanbare inmenging in de vrije markt is.

Categorieen:
Westland Algemeen