Archief

Controverse rond plan natuurbegraafplaats Hoek van Holland

Natuurbegraven Nederland hield maandag een informatiebijeenkomst over een mogelijke natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder in Hoek van Holland. De bijeenkomst was vooral bedoeld om mensen inzicht te geven in wat een natuurbegraafplaats eigenlijk is. Hoekenezen zijn tot nog toe vrij verdeeld over de mogelijke komst van de 'dodenakker'.

"Het is nog veel te vroeg om te praten over concrete plannen en ontwerpen", zegt Roy van Boekel van Natuurbegraven Nederland tegen mediapartner RTV Rijnmond. "We zijn hier vandaag vooral om vragen te beantwoorden over wat natuurbegraven is en hoe mensen hun stem kunnen laten gelden in een toekomstige ontwerpfase."

Niet iedereen zit te wachten op een natuurbegraafplaats in de Bonnenpolder. "Ik vind dat nergens voor nodig. Zoals het nu is, is het toch goed?", reageert een bezoeker. Anderen hebben wel hun bedenkingen, maar hebben zich toch ingeschreven voor een excursie naar een natuurbegraafplaats elders in het land. "Gewoon uit nieuwsgierigheid. Met eigen ogen kijken wat het is, waarom niet?"