Archief
Archieffoto

Archieffoto

Toch geen feesttent bij de Furieade

De eerder aangekondigde feesttent als nieuw onderdeel van stadsfeest Furieade in Maassluis komt er toch niet. Het bestuur van het jaarlijkse evenement zegt de veiligheid van de bezoekers er niet te kunnen garanderen op het parkeerterrein naast snackbar Van Ruyven, omdat de locatie te vol gebouwd zou worden.

Er is nog gezocht naar een alternatieve locatie, maar daar wilde de organisatie achter de feesttent niet aan meewerken, zo stelt het Furiadebestuur. Ook de kosten van de tent liepen hoog op, wat weer ten koste zou gaan van andere delen van de programmering.

"Op dit moment zijn wij druk bezig om alternatieve locaties te zoeken om veel van de aangekondigde nieuwe programmaonderdelen toch door te laten gaan. Niet alles zal lukken, maar wij doen ons uiterste best om van deze Furieade-editie een geweldig en grandioos feest te maken, waar heel Maassluis van zal kunnen genieten," zo laat de organisatie weten.

Het jaarlijkse maritieme festijn, dat ontstaan is rond de komst en ingebruikname van stoomzeesleper De Furie, wordt voor de 38ste keer gehouden. De organisatie is in handen van de Stichting Maassluis Maritiem.

Categorieen:
Maassluis Cultuur