Archief

LPF: 'Struisvogelpolitiek rondom statushouders'

LPF-voorman Dave van der Meer heeft schoon genoeg van de manier waarop de Westlandse politiek omgaat met problemen rondom statushouders. In een twee kantjes tellende brief uit hij zorgen over deze 'struisvogelpolitiek'.

"Om het tij te keren hebben we bestuurders nodig met ballen, niet blind uitvoeren maar richting Den Haag aangeven dat de situatie nijpend is!", aldus Van der Meer. "We zijn aan het dweilen met de kraan open, de emmer loopt over en niemand doet wat!".

De fractievoorzitter vervolgt: "Westland zou de eerste 100.000 gemeente kunnen zijn die aangeeft bij de Rijksoverheid dat we niet langer kunnen meewerken aan het plaatsingsbeleid van de overheid, maar goed, daar heb je ballen voor nodig en zolang je als wethouder of burgemeester alleen maar vriendjes wil maken of houden in Den Haag dan doe je dat niet".

Emmer loopt over

De fractievoorzitter zegt afgelopen maanden vaak benaderd te zien door Westlanders die overlast ervaren in hun woonomgeving. "De laatste week is het aantal meldingen enorm toegenomen en het lijkt er op dat de emmer aan het overlopen is", schrijft hij.

Van der Meer: "Het is daarom te hopen dat na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 de 3 lokale partijen samen meer dan 19 zetels halen zodat er eindelijk een vuist gemaakt kan worden naar Den Haag. "Gebeurt dat niet dan zal het Westland, zoals we het nu kennen, een langzame dood sterven".

GemeenteBelang Westland

Vorige maand uitte coalitiepartij GemeenteBelang Westland eveneens zorgen over de begeleiding van statushouders in Westland. De partij noemde als voorbeeld overlast in flats in Monster-noord. Volgens Vitis Welzijn, betrokken bij de begeleiding van statushouders, is er niets mis met die begeleiding.

Categorieen:
Monster Westland Politiek