Archief

Gloednieuw DHL-pakkettendepot in Den Hoorn

De Harnaschpolder in Den Hoorn is een postsorteercentrum rijker. Na PostNL heeft nu ook DHL een plekje op het bedrijventerrein gekregen. Vrijdag is het fonkelnieuwe pakkettendepot van 12 miljoen euro geopend.

Precies een jaar geleden werd de eerste paal geslagen. Het gebouw is nu zo'n twee maanden in gebruik. Er werken 200 mensen die dagelijks zo'n 8.500 tot 9.000 pakketjes verwerken, zowel inkomende als uitgaande post. De meeste pakketten gaan naar buitenland.

De gemeente Midden-Delfland is blij met het postsorteercentrum. "Op termijn zullen mensen hier werk vinden", zegt wethouder Horlings. Op dit moment werken vooral mensen uit andere vestigingen van DHL in de nieuwe locatie.

Algemeen-directeur Ronald Leunisse van DHL Express Nederland licht de keuze voor de Harnaschpolder toe: "Het is alsof je midden in de polder zit, terwijl je in de Randstad bent. De nieuwe A4 is een fantastische ontsluiting in dit gebied, richting vliegvelden en havens".

Duurzaam gebouw

Leunisse ontving bij de openingshandeling een BREEAM-Excellent certificering. Het bedrijfsgebouw heeft namelijk een aantal duurzame aanpassingen doorgevoerd. Zo hangen er vleermuiskasten aan de gevel en op het dak liggen talloze zonnepanelen, waarmee het gebouw energieneutraal is. In de hal en op het buitenterrein hangt LED-verlichting.