Archief
Signbiblio

Signbiblio

Begrafenisondernemer met vestiging in Wateringen failliet

Rouwservice Nederland is failliet verklaard. De curator wil kijken of het uitvaartbedrijf, met een vestiging in Wateringen, een doorstart kan maken. Dat meldt mediapartner Omroep West.

Het faillissement is donderdag door de rechter uitgesproken. Onder het bedrijf vallen ook dochterbedrijf Rouwservice Rijnmond en Drechtsteden en zusterbedrijf Bogra, dat in Nederland de marktleider is op het gebied van doodskisten. Ook deze onderdelen zijn bankroet.

De vestiging in Wateringen verricht uitvaartactiviteiten in de regio Haaglanden, Zoetermeer, Pijnacker, Pijnacker, Delft, Voorburg, Leiden, Voorschoten en Westland. De regionale afdeling telt vijftien medewerkers. In zijn geheel werken er 250 mensen bij Rouwservice Nederland.

Activiteiten voortgezet

De activiteiten van deze grote speler op het gebied van begrafenisdiensten worden voorlopig wel voortgezet. Het besluit om Rouwservice wel in bedrijf te houden is volgens de curator genomen in overleg met de rechter-commissaris, uitkeringsinstantie UWV en de bank.

Op een website voor veilingen door deurwaarders werden al verschillende artikelen uit de inboedel van Rouwservice verkocht. Daaronder zijn bijvoorbeeld brancards, zowel met en zonder koelplaat, en koelunits naast de nodige kantoormeubelen. Dat gebeurde in opdracht van de Belastingdienst.