Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

Westlandse raad houdt vast aan opknappen van De Leuningjes

De gemeenteraad van Westland gaat niet mee met de suggestie van B en W om zich nu helemaal te richten op alternatieven voor zalencomplex De Leuningjes in Poeldijk. Onder meer om duidelijkheid te scheppen aan de dorpsbewoners, heeft een meerderheid van de raad dinsdagavond nogmaals uitgesproken, dat de grote zalen van De Leuningjes weer in gebruik genomen moet worden.

Daarbij wil de raad wel onderzoeken, of dat goedkoper kan dan de berekeningen die het college twee weken heeft voorgelegd. Daarom is in een aangenomen motie vastgelegd, dat wethouder Ouwendijk samen met een delegatie van de gemeenteraad op verkenning moet gaan, bijvoorbeeld naar standbouwers.

Volgens initiatiefnemer John Witkamp (LPF) kan Poeldijk het op dit moment nog niet stellen zonder De Leuningjes en zal het uitwerken van een binnenkort te presenteren stedebouwkundige visie zeker een reeks van jaren duren. Zijn fractie had zich voorafgaand aan de raadsvergadering al van bijval verzekerd bij mede-oppositiepartij Westland Verstandig en de coalitiepartijen GBW, VVD en GroenLinks.

Zeven ton

Een recente berekening heeft uitgewezen, dat eenvoudige opknap van de twee grote zalen circa zeven ton gaat kosten. Daarover zou de raad dan in september een beslissing moeten nemen. Fractievoorzitter Leen Snijders van ChristenUnie-SGP wil dat bij het raadplegen van standbouwers tevens goed wordt onderzocht of er een acceptabele akoestiek ontstaat in de betrokken zalen, want anders heeft een muziekvereniging als Pius X er nog niets aan.

De twee grote zalen van De Leuningjes zijn sinds oktober 2015 dicht wegens een destijds geconstateerde asbestbesmetting. De sanering daarvan is begin april dit jaar afgerond, maar sindsdien verkeert de kwestie in een impasse. De communicatie tussen het bestuur van De Leuningjes en de wethouder ligt inmiddels zo gevoelig, dat de gemeente een advocaat heeft ingeschakeld.

Categorieen:
Poeldijk Westland Politiek