Archief
Signbiblio

Signbiblio

Vogeldieven De Lier in hoger beroep

De vijf mannen die begin juni zijn veroordeeld voor de diefstal van tientallen bijzondere vogels, waaronder ook uit De Lier, gaan in hoger beroep. Dat meldt Studio Alphen, de lokale omroep van Alphen aan den Rijn. De vogels werden in september 2014, behalve in De Lier, ook gestolen uit vogelpark Avifauna en in Noord-Brabant.

De hoofdverdachte in de zaak kreeg een straf van veertien maanden cel. De dieven gingen ervandoor met onder meer toekans, neushoornvogels en kaketoes. De dieren waren samen 100.000 euro waard.

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen de hoofdverdachte 10 maanden cel geëist, zijn straf viel uiteindelijk hoger uit. De medeverdachten kregen celstraffen van twee tot acht maanden opgelegd. Tegen hen eiste het OM eerder 101 dagen cel plus taakstraffen oplopend tot 240 uur.

Impact

Volgens de rechter hadden de verdachten de vogelparken grote financiële schade toegebracht. Ook zorgden de diefstallen voor 'een grote emotionele impact' op de eigenaren van de vogels en de medewerkers van de vogelparken.

Categorieen:
De Lier Algemeen