Archief

Kadernota Maassluis: ijsbaan, meer bloemen en zonnepanelen

Wat staat er zoal op het wensenlijstje in Maassluis? Een kunstijsbaan, een openbaar toilet in de binnenstad, meer bloemen in de openbare ruimte, zonnepanelen op ongebruikte stukken land, gratis regentonnen, geluidsisolerende maatregelen langs de A20 en een nieuwe sporthal op De Dijk. Ja, er zijn dinsdagavond flink wat plannen gelanceerd door diverse politieke partijen. Maar de ideeën vonden niet per se gretig aftrek.

Met een aantal ideeën, zoals die over de zonnepanelen (D66/CDA) en geluidsisolerende maatregelen langs de A20 (D66/VVD), is het college van burgemeester en wethouders al aan de slag. Andere plannen, zoals een kunstijsbaan (eventueel in combinatie met een nieuwe sporthal) langs de Vlaardingsedijk (VSP) en het laten bouwen van een nieuwe sporthal op bedrijventerrein De Dijk (D66), vonden wat minder enthousiasme bij het college.



Teleurstelling

Zo zei wethouder Pleijsier over de schaatsbaan: "Sympathiek, maar een te groot idee. Als u partners kunt vinden, klopt u dan nog eens bij ons aan." En diezelfde wethouder liet PvdA-fractievoorzitter Kuiper teleurgesteld achter door het gevraagde cameratoezicht bij de toekomstige metrostations in Maassluis niet te kunnen toezeggen. En er waren plannen waar eigenlijk helemaal niets over gezegd werd, zoals de regentonnen om water op te vangen en meer bloemen in de stad.

Vanuit de coalitie was er wel aanzienlijk meer enthousiasme voor de komst van een buurtregisseur in de Burgemeesterswijk. CDA-fractievoorzitter Bronsveld-Snoep liet zelfs weten, een dergelijke 'verbinder' in elke wijk wel te zien zitten. Oppositiepartij VSP ziet de noodzaak er niet van in. Wel vinden eigenlijk alle partijen dat er een raadsvoorstel aan vooraf had moeten gaan en er iets meer gezegd had mogen worden over het functieprofiel van een buurtregisseur. De burgemeester beaamde, dat het procedureel beter had gekund en zegde een nieuwe (spoed)brief toe.

Vaststellen kadernota

Overigens wordt de kadernota in Maassluis niet vastgesteld, maar is het - in de woorden van Sjoerd Kuiper - "een manier om allerhande problemen op te lossen." Als het aan D66-voorman Eijskoot en Maassluis Belang-leider Enzerink ligt, gaat dat veranderen en wordt de kadernota vanaf de volgende raadsperiode wel vastgesteld.

Categorieen:
Maassluis Politiek