Archief

Kwintsheul 60 jaar grenzenloos

De Historische Werkgroep Oud-Wateringen & Kwintsheul viert volgende week zaterdag dat het precies zestig jaar geleden is dat Kwintsheul definitief één dorp werd. Op een mooie maandagochtend in 1957 schoven de gemeentegrenzen van Monster en Naaldwijk op en werden alle Heulenaren inwoner van de gemeente Wateringen. Het dorp werd met recht 'grenzenloos'.

Hiermee kwam een eind aan een bestuurlijke situatie die eeuwen daarvoor was ontstaan en die zorgde voor stilstand in de ontwikkeling van het dorp. Na de grenswijziging konden er weer huizen worden gebouwd en hoefde een kersverse vader niet meer naar het gemeentehuis van Monster om zijn pasgeboren kind aan te geven.

De werkgroep heeft een klein feestje georganiseerd en waar alle inwoners van Kwintsheul en wijde omgeving van harte welkom zijn. Om 11.00 uur zullen drie wethouders onder begeleiding van de muzikanten van Gregorius naar hun 'eigen' voormalige deel van het dorp gaan en een plaatsnaambord onthullen: Duijvestijn in Naaldwijk, De Goeij in Monster en Meijer in Wateringen. Gezamenlijk zullen zij vervolgens op het Kwintrum nog een Westlandse handeling verrichten.