Archief

'Gemeente moet exploitant Heulse super maar zelf zoeken'

Westland Verstandig vindt dat de gemeente desnoods zelf maar op zoek moet naar een exploitant voor de supermarkt in Kwintsheul. Daarvoor zou de winkel tegen de betaalde grondprijs en de daadwerkelijke bouwkosten van de ontwikkelaar moeten worden teruggekocht. Tijdens de behandeling van de Voortgangsraportage Collegewerkplan door de gemeenteraad op 4 juli wil de fractie een dergelijk voorstel indienen.

Donderdag werd door een groep Heulenaars opnieuw actie gevoerd tegen het uitblijven van een supermarkt. Koornneef Retailgroep liet tegelijkertijd aan WOS Media weten dat er nog steeds geen invulling voor het pand is gevonden. Volgens WV-voorman Peter Duijsens is er daarom alle reden voor de gemeente om nu actie te ondernemen. Dat kan door nu een termijn te stellen of door terugkoop.

"Het college heeft immers ook dit probleem veroorzaakt door geen goede afspraken te maken." Hij doelt daarmee op het feit dat in de verleende vergunning niet de verplichting is opgenomen, dat Koornneef ook zelf de supermarkt gaat exploiteren.

Westland Verstandig zegt vernomen te hebben dat de gevraagde huurprijs veel te hoog is, waardoor kandidaten afhaken. Als de gemeente het gebouw terugkoopt, dan zal het vinden van een exploitant volgens de fractie geen probleem zijn, omdat dan van reƫle bedragen wordt uitgegaan. "Dan ben je die winkel zo kwijt", aldus Peter Duijsens.

Categorieen:
Westland Politiek