Archief
Teun de Jong

Teun de Jong

Leerlingen paardensportopleiding hebben nu al zin in volgend jaar

Het huidige schooljaar zit er voor velen bijna op, maar toch hebben sommige leerlingen nu al zin in volgend jaar. Op het Lentiz Maasland start dan een nieuwe MBO-paardensportopleiding en van de vijftig jongeren die zich hebben aangemeld, zijn er maar vijftien toegelaten.

Om een schifting te kunnen maken, werd er een selectiedag gehouden en India van Leeuwen en Amina Thompson overleefden die.

Van Leeuwen: "Ik vond het wel spannend, want ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik zocht een paardenopleiding die gericht is op de handel en dat waren de andere opleidingen niet. Ik heb er echt al heel veel zin in."

Thompson heeft helder voor ogen wat ze met de opleiding wil bereiken. "Ik wil beter leren rijden, op grote evenementen kunnen werken en graag fijn en leuk les leren geven."

Het grootste deel van de lessen wordt niet op school gegeven, maar bij gerenommeerde maneges in Midden-Delfland. Directeur Ardi Reijm: "Wij zijn onderscheidend, omdat wij hele hoge kwaliteit eisen. Daarnaast mogen de leerlingen rekenen op een goede samenwerking met topbedrijven, waar leerlingen stage gaan lopen en les krijgen. Tot slot hebben alle belangrijke partijen in de paardensport zich achter deze opleiding geschaard."

Topamazone Daniëlle van Mierlo uit Maasland zal volgend schooljaar gastlessen verzorgen en zij is stiekem een beetje jaloers op de leerlingen. "Ik had deze opleiding zeker willen volgen. Ik heb alles geleerd in de praktijk, maar dat heeft heel veel jaren geduurd. Dus als ik alles in een kortere periode had kunnen leren, had ik dat zeker gedaan."