Archief
Archief WOS Media

Archief WOS Media

Westland: in totaal 1.870 aanvragen mantelzorgwaardering

In totaal hebben in Westland 1.870 mensen een mantelzorgwaardering aangevraagd, van wie dat er 1.080 via internet deden. Die cijfers meldde wethouder Marga de Goeij maandagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad. De waardering bestond uit een bedrag van 100 euro per persoon.

In ongeveer 200 gevallen zijn er problemen rond de uitbetaling van dat geldbedrag geweest. Deze waren voor het overgrote deel het gevolg van een verkeerd ingevuld rekeningnummer of dat een geen match was met de naam, verklaarde de wethouder.

De Goeij vertelde verder, dat het in 70 procent van de gevallen ging om mantelzorgers die nog niet als zodanig bij de gemeente bekend waren. Er zijn met heel veel mensen gesprekken gevoerd en die hebben veel informatie en inzicht opgeleverd bij de gemeente en bij Vitis Welzijn, die voor de uitvoering van de regeling was ingeschakeld.

Deze eerste toekenning van een mantelzorgwaardering wordt in oktober geëvalueerd. De kans lijkt groot dat er een vervolg komt. Ook het gekozen bedrag zal onderwerp van bespreking zijn. Inspreker Ab Ruigrok, namens de ouderenorganisaties KBO in Westland, meent dat niet iedereen een geldbedrag wil en pleit daarom voor een 'menukaart' bij de mantelzorgwaardering. Overigens vond hij, desgevraagd, het bedrag aan de lage kant.

Categorieen:
Westland Algemeen