Archief

In het OchtendMagazine: geen gym door de hitte en special guest op Tourmalet

In het OchtendMagazine zochten we vanmorgen uit hoe er op basisscholen in de regio met de warmte wordt omgegaan. De politie vroeg aandacht voor twee bijzondere zaken en we belden met Team Westland op de Tourmalet in Frankrijk.

Hoe warm is het op school?

Het is erg warm. We belden met basisschool De Wegwijzer in 's-Gravenzande en checkten hoe er op de school wordt omgegaan met de hitte. Directeur Annemieke Epema vertelde dat de inspannende gymlessen geschrapt zijn en er langer buiten wordt gespeeld, maar dat de lessen wel gewoon door gaan.



Politie vraagt aandacht voor twee bijzondere zaken

Op de Zwartendijk tussen Monster en Naaldwijk is vorige week een ernstig gewonde vrouw aangetroffen. Het is nog steeds niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De politie vraagt aandacht voor de zaak en gaat daarom bij de Zwartendijk flyers uitdelen.

Ook in Maasland werd vorige week een zwaargewonde vrouw aangetroffen. Zij is overleden aan haar verwondingen. We praatten met politiewoordvoerder Cor Spruijt over beide zaken.





WOS genomineerd voor drie omroepprijzen

WOS Media is in drie categorieën genomineerd voor een prestigieuze Olon-Award. In de categorie nieuws is het WOS-radioprogramma 'Middagmagazine' genomineerd. In de categorie video gaat het om het tv-programma 'De Pitch' en in de categorie innovatie dingt de WOS mee met het crossmediale concept 'Week van het Werk'. Eerder werd al bekend dat WOS Media ook is genomineerd voor de titel Omroep van het Jaar.



Team Westland: Special guest op de Tourmalet

Woensdag gaat Team Westland de Tourmalet beklimmen. Vandaag wordt er nog een kleine training gedaan. WOS TV maakt elke dag een programma over het evenement. Op WOS Radio praten we erover met presentator Rob Veenman. De sporters krijgen vandaag bezoek van een special guest.



Een nieuwe episode in de Leuningjes-soap

Een nieuw hoofdstuk in het slepende dossier rondom De Leuningjes. Volgens het Westlandse college kost het zeer eenvoudig opknappen van de zalen Gerbera en Roos ruim 7 ton. En het in oude staat terugbrengen van het complex kost bijna 3 miljoen euro. Het college adviseert daarom om De Leuninjes te vergeten en alle inspanningen alleen nog maar te richten op cultureel leven in het centrum van Poeldijk. Een meerderheid van de gemeenteraad wil juist dat de zalen wél opgeknapt worden. De LPF is woest.



Het regionieuws

Presentator Hildo Göbel leest vanmorgen zelf het regionieuws.



Poll

Het is erg warm buiten. Hoe ga jij daar mee om?