Archief
Dennis van Schie

Dennis van Schie

'Politie treedt wel adequaat op in Honselse Vogelbuurt'

B en W van Westland spreekt tegen, dat de politie niet adequaat optreedt tegen overlastgevende jongeren in en rond de Nachtegaalstraat in Honselersdijk. Er wordt wel degelijk door politie gehandeld op basis van ontvangen meldingen, schrijft het college in antwoorden op vragen van Westland Verstandig.

Er is de afgelopen tijd gericht gesurveilleerd door agenten. "Daarbij zijn geen overlastgevende jongeren aangetroffen terwijl ze op diverse tijden, variƫrend van de ochtend tot de nacht, gecontroleerd hebben." Maar ook de buurtagent heeft geen incidenten waargenomen, aldus het college.

Dat vindt het overigens ongepast dat Westland Verstandig gevraagd heeft of het niet beter is de wijkagent te vervangen. Ook de teamleiding van de politie heeft aangegeven "het onbehoorlijk en teleurstellend te vinden dat het functioneren van een wijkagent via openbare raadsvragen ter discussie wordt gesteld. Het tast het gezag van de politie aan", vindt het college.

B en W blijft van mening dat er geen permanente bewakingscamera's in de Honselse Vogelbuurt nodig zijn. Dat is een uiterste middel voor situaties waarin andere maatregelen niet of onvoldoende effect hebben gesorteerd. "Daar is hier geen sprake van."