Archief
Fred van der Ende

Fred van der Ende

Het regende meters bier op Westlandse Cross

De vierde editie van de Westlandse Cross is vol tevredenheid verlopen. Dat laat de organisatie aan de WOS weten. "Het was heel knus, gezellig, een super sfeer". De zaterdagavond trok zo'n 7.500 festivalgangers.

Het programma begon met een optreden van Waylon. Daarna volgden De Jeugd van Tegenwoordig, Racoon, Guus Meeuwis en de Westlandse dj's Luca Perra en Asonn. Vooral bij het optreden van Guus Meeuwis was het gezelligheid troef en vloog geregeld bier door de lucht.

Voor het eerst was de feestlocatie het terrein van Westlandia op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk. De organisatie is daar dik tevreden over en zoekt in de toekomst opnieuw een vergelijkbare setting. Een terugkeer naar het oorspronkelijke terrein tegenover FloraHolland is dus nog niet zeker.



In eerdere edities kreeg de organisaties klachten over lange wachtrijen bij de muntenkassa's en betaalde toiletbezoeken. "Daar hebben we nu geen gezeur over gehad. Je werd al geholpen voordat je bij de bar stond", aldus organisator Frank Bierkens.

Nog meer feest

Vandaag is er opnieuw feest op de Westlandse Cross. Op het affiche staan Wolter Kroes, dj Bombastic, dj Zwaardski, Valium en de Mega Discotrain. Het terrein gaat om 13.00 uur open en sluit aan het begin van de avond. De scouting verzorgt een kinderdorp en er is een grote barbecue.