Reserves Westlandia weer Nederlands Kampioen

De reserves van Westlandia hebben het landskampioenschap veroverd door Koninklijke HFC met 4-3. De laatste keer dat de reserves van de Naaldwijkse club kampioen werden was in 2014.

De finale werd gespeeld op het terrein van HFC in Haarlem. De thuisploeg begon voortvarend. Na zeven minuten opende Vince de Kwant de score. Daarna behield HFC het overwicht. Na bijna een half uur gespeeld te hebben kwam Westlandia langszij. Een verdediger maakte hands en Marc du Chatenier benutte dit buitenkansje vanaf de stip. Twee klokrondjes verder stond Westlandia voor. Routinier Angelo Groen zette goed voor en Desley Bransen schoot beheerst binnen. De wedstrijd was gekanteld, maar HFC sloeg vlak voor rust alsnog toe. Roy Castien zorgde voor een 2-2 ruststand.

Westlandia, spelend met 4 A-junioren, kwam na 54 minuten weer op voorsprong. Miquel van Dijk rondde een aanval na een één-tweetje met Mark van der Zalm af. De beste mogelijkheden waren voor de bezoekers, maar HFC wist wel tot score te komen. Mike Guliker scoorde de zesde treffer van de middag. De winnende treffer kwam twee minuten voor tijd op naam van Bransen, die zijn tweede doelpunt van de middag scoorde. Dit deed hij op aangeven van Van der Zalm.