Archief

In het OchtendMagazine: de uitslag van de eindexamens en hoe smaakt de Hollandse Nieuwe?

In het OchtendMagazine onderzochten we vanmorgen hoe de nieuwe haring smaakt. Ook blikten we terug op de eindexamens en we blikten vooruit op de Westlandse Cross en de Midden-Delfland Dagen.

Komend weekend: de Midden-Delfland Dagen

Komend weekend worden de Midden-Delfland Dagen gehouden. In en om Midden-Delfland is van alles te doen. Het thema is dit jaar Boeren, Burgers en Buitenlui in Duurzaam Midden-Delfland. De coördinator van het evenement, Martin Visser, vertelt wat er allemaal gaat gebeuren. Ook spraken we erover met de lokale journaliste Gemma van Winden-Tetteroo. Kijk voor meer informatie op www.middendelflanddag.nl.





Haring proeven in Hoek van Holland!

Hoe smaakt de haring dit jaar? Dat kunnen we nu allemaal ontdekken want woensdag is het eerste vaatje geveild. Wij namen de proef op de som in Hoek van Holland. Het is erg druk bij de haringkar van Kees Hofland. Vrijwel iedere haringliefhebber is enthousiast over de haring van dit jaar. Wel is de haring relatief duur.



Mini windmolens in Poeldijk

Met 16.000 zonnepanelen is het al het duurzaamste bedrijfsterrein van heel Nederland: groente- en fruitoverslag ABC Westland in Poeldijk. Maar het is volgens de directie van het bedrijfsterrein nog niet genoeg. Eigenlijk zouden ze er nog een windmolen bij willen, iets wat omwonenden absoluut niet zien zitten. Maar daar is iets op bedacht. Er wordt nu een proef gedaan met mini-windmolens.



De Westlandse Cross komt eraan. Wat doe je met muntjes die je overhoudt?

Dit weekend wordt de Westlandse Cross gehouden. Op het terrein bij Westlandia zullen onder andere Guus Meeuwis en Racoon optreden. Heb je na het weekend muntjes over? Dan kan je er je auto voor laten wassen. Deze week geven we elke dag kaartjes weg voor de Westlandse Cross. Esther was er vanmorgen heel snel bij.



Uitslag eindexamens: Spannende dag voor examenleerlingen!

Het was gisteren een belangrijke dag voor eindexamenleerlingen, want de uitslagen werden bekend. Verslaggever Bjorn van Velden ging langs bij de Dalton en ISW Hoogeland in Naaldwijk en bij ISW Gasthuislaan en ISW Sweelicklaan in 's-Gravenzande. Diana de Bruijn ging langs bij ISW Irenestraat in Poeldijk.





Vitis Welzijn heeft weer leuke vrijwilligersbanen in de aanbieding

Vitis Welzijn heeft een grote databank met vacatures voor vrijwilligers. Elke week zetten we drie vacatures in het zonnetje. Deze week onder andere een vacature voor iemand die het leuk vindt om in de tuin te werken. Kijk voor meer informatie op www.vitiswelzijn.nl.



Voetbal: Lyra pakt laatste strohalm; Naaldwijk blijft derdeklasser

Lyra en SSS gaan aanstaande zaterdag uitmaken welke vereniging gaat uitkomen in de tweede klasse van het amateurvoetbal. Lukt het Lyra alsnog om zich te handhaven in de tweede klasse of gaat SSS promoveren, dat zal komende zaterdag de vraag zijn. Lyra speelde woensdagavond tegen Botlek en won met 3-1. Naaldwijk speelde tegen SSS uit Klaaswaal. SSS won met 3-2 en dus blijft Naaldwijk in de derde klasse. Na de wedstrijd sprak verslaggever Martijn Molenaar met Chris Treling, de trainer/coach van Naaldwijk.



Regionieuws

Nieuwslezer Dennis van Schie brengt het laatste nieuws uit de regio.



Poll

Zeker zestien Westlandse basisscholen gaan op 27 juni een uur staken. De leraren willen meer loon en minder werkdruk. Wat vind je van de staking?