Archief

Rikkert Suijkerland nieuwe hoofdcoach VELO Badminton

Rikkert Suijkerland wordt volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach van Le Credit Sportif VELO. De Wateringer neemt deze functie over van Ciraar Slaats, die weliswaar actief blijft als coach maar een stapje terug doet en zich meer gaat richten op de begeleiding en ontwikkeling van spelers.

Suijkerland was jarenlang actief als speler van VELO en vormt sinds 2015 al een trainersduo met Slaats. Die laatstgenoemde werd in januari door de gemeente Westland verkozen tot 'Coach van het jaar' tijdens het Westlands Sportgala 2016.



Het eerste badmintonteam van Le Credit Sportif VELO moet het volgend seizoen stellen zonder de twee steunpilaren Lisa Malaihollo en Imke van der Aar. Malaihollo gaat zich richten op haar gezin en maatschappelijke carrière en Van der Aar vervolgt haar badmintondroom in de competitie in Frankrijk.

Wel heeft VELO de Belg Rowan Scheurkogel vastgelegd voor nog een jaar bij de eredivisionist. Het team wordt komend seizoen gecompleteerd met Mireille van Daal, die overkomt van Van Zijderveld. Of Jim Middelburg actief blijft als speler, is nog een vraag. De Wateringer is van plan stage te gaan lopen in het buitenland.

Eerder gaven ook Alex Vlaar, Ewout Beukers, Myke Halkema en Marleen Kuipers aan volgend seizoen voor VELO te zullen spelen. Dorien Lups, die overkomt van BC Duinwijck, werd daarnaast gepresenteerd als nieuwe aanwinst.

Categorieen:
Wateringen Westland Sport