Archief
Archieffoto Nachtegaalstraat in Honselersdijk

Archieffoto Nachtegaalstraat in Honselersdijk

WV wil ASO-wet zo snel mogelijk in APV opnemen

Westland Verstandig wil dat de gemeente Westland zo snel als mogelijk de nieuwe zogeheten ASO-wet in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) op gaat nemen, zodat er gebruik van kan worden gemaakt.

Die wet moet ervoor zorgen dat woonoverlast door bijvoorbeeld asociale buren die vaak harde muziek draaien, kan worden beboet. Nu is het alleen mogelijk om 'aso-buren' te laten waarschuwen of uit hun woning te laten zetten, maar daartussen is er weinig mogelijk.

De wet, die eind januari door de Eerste Kamer is geloodst, geeft de burgemeester meer macht. Hij of zij moet gaan bepalen hoe vervelende buren de situatie moeten verbeteren. Wel moet er eerst gewaarschuwd en bemiddeld worden. Levert dat niets op, dan is de burgemeester aan zet. De nieuwe wet wordt waarschijnlijk per 1 juli ingevoerd.

Westland Verstandig dient bij de raadsvergadering van 27 juni een motie in om de wet toe te gaan passen in Westland. De partij wil dat het college van burgemeester en wethouders in de eerste vergadering na het zomerreces met een raadsvoorstel en raadsbesluit komt.

Categorieen:
Westland Politiek